Düzce Kiremitocağı Mahallesi’nde bulunan mini terminalini toplanma alanı olarak kullanan Gölyaka, Gümüşova, Çilimli, Cumayeri ilçe ve köy minibüs ve otobüsleri yeni otogara taşınacak. Düzce Belediyesince alının kararın bu hafta içinde uygulanması bekleniyor.
Yıllardır Kiremitocağı Mahallesi’ndeki terminali kullanan ilçe otobüsleri yeni otogara taşınıyor. Otoban Bağlantı yolunun hizmete girmesi ve otogar etrafındaki çevre yollarının büyük ölçüde tamamlanması, yeni otogarı daha işlevsel hale getirdi. Şehirler arası otobüsler için faaliyet veren Yeni Otogar artık ilçe otobüsleri için de kullanılacak.
Geçtiğimiz yıllarda İlçe otobüsleri Kiremitocağı mahallesindeki yerlerinden taşınarak Yeni otogarda hizmet vermeye başlamıştı. Bağlantı yollarının tamamlanmadan ilçe otobüslerinin yeni otogara taşınması Düzce şehiriçi trafiğini adeta alt üst etmişti. Hem yolcuların, hem de otobüs esnafı tarafından çok sayıda şikayet üzerine ilçe otobüsleri yeniden Kiremitocağı Mahallesi’nde bulunan yere taşınmıştı.
Yeni otogarın etrafındaki bağlantı yollarının açılması ile birlikte bir nebze olsun şehir içi trafiği rahatladı. Otobüslerin yeniden otogara taşınmasında hiçbir sıkıntı görmeyen yetkililer hem yolcuların hem de şoför esnafının zamanla yeni güzergaha alışacağı tahmin ediliyor. Kiremitocağı Mahallesinde bulunan terminalin bir bölümünü kullanan kokoreççilerin ise, yerlerinde hizmete devam edip etmeyeceği merak konusu oldu.